03 september 2019, 13:15 Moldovan reality views 17740
Pensiile vor fi indexate cu 5,3% la 1 aprilie
03 september 2019, 13:15 Moldovan reality views 17740

Pensiile vor fi indexate cu 5,3% la 1 aprilie

La 1 aprilie, pensiile vor fi indexate cu 5,3%. Guvernul a aprobat, prin asumare de răspundere, un proiect de lege care prevede modificarea formulei de indexare a pensiilor.

Dacă până acum pensiile erau indexate în conformitate cu creșterea prețurilor pentru anul precedent, conform noii formule acestea vor fi indexate în funcție de media creșterii prețurilor pentru ultimii trei ani.

„Prin formula veche, indexarea pensiilor era joasă, la nivel de 3%. De aceea, după discuțiile pe care le-am avut cu toți colegii de la ministerele vizate, am decis să mergem pe modificarea formulei. Vreau să-i dezamăgesc pe cei care au demonstrat până acum că sunt specialiști la vorbe, iată că noi suntem oamenii faptelor, dăm dovadă de responsabilitate", a declarat premierul Pavel Filip.

„Procedura de asumare este una la care se recurge în cazuri de excepție. Cât ține de indexarea pensiilor și cei 600 de lei pentru pensionari și pentru deținătorii de alocații sociale, aceste proiecte trebuie să intre în vigoare de la 1 aprilie. De aceea, nu avem timp și nu reușim până la formarea unei majorități parlamentare ca aceste proiecte de legi să fie votate în Parlament", a mai spus șeful cabinetului de miniștri.

Source: ipn.md

Keywords:

pensie , indexare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2858 locuitori

Iabloana este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Soroca și Iabloana. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Glodeni și la 164 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2858 de oameni. Satul Iabloana a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.