22 february 2019, 11:55 Moldovan reality views 13013
Au fost desemnați cei mai buni studenţi ai ţării
22 february 2019, 11:55 Moldovan reality views 13013

Au fost desemnați cei mai buni studenţi ai ţării

Centrul de Informaţii Universitare a anunțat finaliștii celei de-a XXIII-a ediții a programului "Burse de Merit", organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Cei 50 mai buni studenţi şi masteranzi din ţară vor beneficia de burse în valoare de 12000 de lei.

În cadrul acestei ediţii a concursului şi-au depus dosarele 221 studenţi de la 18 instituţii de învățămînt superior din RM. În rezultatul evaluării dosarelor şi a prestaţiei candidaţilor la o probă scrisă, au fost desemnați cîștigătorii. Printre aceștia se numără 35 de studenţi din ultimul an de studiu, ciclul licenţă de la 9 instituţii şi 15 studenţi din primul an de studii, ciclul masterat (inclusiv ultimul an din cadrul programelor de studii integrate) de la 7 instituţii din ţară.

Cei 50 de învingători au fost selectaţi de către o Comisie independentă de experţi, constituită din reprezentanţi ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, comunităţii academice și societății civile.

În total, pe durata celor 23 de ediţii ale programului, peste 5700 studenţi au participat la concurs, dintre care 1500 au beneficiat de Burse de Merit.

Lista finaliștilor poate fi accesată aici.

Source: noi.md

Keywords:

studenţi , bursa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1780
Populația:
2156 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Tătăreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2156 de oameni. Satul Tătărești a fost menționat documentar în anul 1780 cu denumirea Tatar-Baurci.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.