21 february 2019, 17:00 Moldovan reality views 14290
Centura de siguranță vă poate salva viața
21 february 2019, 17:00 Moldovan reality views 14290

Centura de siguranță vă poate salva viața

Pe parcursul anului precedent, peste 8 100 de șoferi au fost găsiți în trafic la volanul mașinii fără a avea cuplată centura de siguranță.

Însă, în urma multiplelor acțiuni ale INP în primele 2 luni ale anului curent, peste 350 de șoferi au fost depistați fără centură de siguranță, cifră practic înjumătățită, față de perioada analogică a anului 2018.

Astfel, Inspectoratul Național de Patrulare reamintește că centura de siguranţă are rolul de a proteja pasagerii autoturismului, inclusiv șoferul. Funcția esențială a acesteia este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucît, la momentul impactului, te va ține nemișcat, în scaunul mașinii, cu spatele drept.

Totodată, părinţii să ţină cont de faptul că copiii trebuie protejaţi de urmările grave ale accidentelor de circulaţie cu ajutorul unui sistem eficient, potrivit vîrstei, greutăţii şi înălţimii acestora.

Nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță în timpul circulației de către conducătorul unui autovehicul se sancționează cu amendă de la 450 la 600 de lei și 3 puncte de penalizare, conform art.235 al.1 al Codului Contravențional al RM.

INP menționează că mai grave ca sancțiunile sînt urmările tragice în traficul rutier atunci cînd eviți să cuplezi centura de siguranță!

Source: noi.md

Keywords:

soferi , accident

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2483 locuitori

Hîrtopul Mare este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtopul Mic și Hîrtopul Mare. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 31 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2483 de oameni. Satul Hîrtopul Mare a fost menționat documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.