19 february 2019, 15:45 Moldovan reality views 10616
Unul pentru toți. Candidații pe circumscripțiile uninominale. Partea a II-a
19 february 2019, 15:45 Moldovan reality views 10616

Unul pentru toți. Candidații pe circumscripțiile uninominale. Partea a II-a

Continuăm să povestim despre cei care candidează în parlament pe cele 11 circumscripții uninominale din Chișinău.

Circumscripția uninominală nr.28 – 7 candidați

(sect. Rîșcani) 55,6 mii alegători

Pe rețelele sociale este numită cea mai "termonucleară" circumscripție electorală din capitală. Pentru fotoliul de deputat aici se bat concomitent mai mulți politicieni "grei".

Nicolae Balaur (PDM) – actualul pretor al sectorului Rîșcani. Fost membru al Partidului liberal – la parlamentarele din 2014, pe lista candidaților PL avea nr.97. A părăsit PL în ianuarie 2017, fiind numit pretor: declara arunci, că a depus cererea reieșind din incompatibilitatea noii sale funcții cu statutul de membru al formațiunii politice. A fost ajutorul deputatului-liberal, Iurie Dîrda, în a cărui companie de construcții ("D&D Companie") activa pe post de manager pentru comercializarea apartamentelor. La întrebarea jurnaliștilor dacă a fost angajatul companiei "D&D" implicat într-un șir de scandaluri, noul pretor a declarat că da, însă nu avea habar cui aparține compania.

Vlad Batrîncea (PSRM) – deputat, secretar executiv PSRM, membru al Consiliului republican al partidului, fondatorul organizației de tineret a PSRM "Garda tînără". Numele său este asociat cu un șir de scandaluri: în 2015, în cadrul unei ședințe a parlamentului, Batrîncea a rupt harta României Mari în semn de protest față de dispoziția Ministerului educației prin care unei asociații din România i se permitea să transmită școlilor moldovenești hărțile administrative ale regatului Român din 1930, iar recent mai mulți membri ai "Gărzii tinere" l-au învinuit că și-ar fi făcut averi, folosindu-i pe post de forță de muncă ieftină. O scrisoare anonimă cu aceste învinuiri a fost publicată în internet. PSRM a calificat acest demers drept o comandă politică, iar însuși Batrîncea a declarat că este o minciună. În circumscripția națională candidează cu nr. 2 pe lista PSRM.

Reghina Apostolova (partidul "Șor") – viceprimar de Orhei. Timp de 46 de ani a activat la liceul "N.Gheorghiu" din Chișinău (fosta școală nr.14), dintre care 22 – pe post de director. Pe parcursul a 8 ani a fost consilier municipal, apoi pretor al sectorului Rîșcani. Nr.6 în lista electorală a partidului "Șor".

Alexandru Slusari (blocul "ACUM") – vicepreședintele Platformei DA. Este coproprietarul Rural-Asig S.R.L., specializată în servicii de brokeraj și asigurări. Între anii 2010 și 2017 a fost președinte al Asociației republicane a producătorilor agricoli "UniAgroProtect". Din mai 2010 - vicepreședintele Confederației naționale a patronatului. Nr.3 pe lista electorală a blocului "ACUM".

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

alegeri , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.