02 december 2019, 15:55 Moldovan reality views 13413
Mai multe școli și grădinițe din țară vor fi reparate
02 december 2019, 15:55 Moldovan reality views 13413

Mai multe școli și grădinițe din țară vor fi reparate

Mai multe instituții de învățămînt general vor beneficia de dotări, lucrări de construcții sau renovare, inclusiv a blocurilor sanitare.

O hotărîre în acest sens a fost aprobată astăzi de către executiv.

Potrivit deciziei guvernului, pentru reparația și dotarea instituțiilor de educație timpurie vor fi alocate 30 mln. de lei, iar pentru construcția și renovarea blocurilor sanitare în școli – 5 mln. de lei. Astfel, în lista grădinițelor potențial beneficiare de investiții se numără 53 de instituții din 48 de localități ale raioanelor Călărași, Ialoveni, Nisporeni, Strășeni, Rezina și Telenești. Totodată, alte 22 de școli din Călărași, Ialoveni, Florești, Nisporeni și Strășeni vor beneficia de construcția blocurilor sanitare noi.

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu Fondul de Investiţii Sociale din Moldova, și are drept scop atît dezvoltarea infrastructurii și dotarea grădinițelor, cît și îmbunătățirea condițiilor de igienă și sanitație în instituțiile de învăţămînt.

Source: noi.md

Keywords:

grădiniţa , scoala , reparatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1498 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Satul este situat la o distanță de 12 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1498 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tătărești datează din anul 1528.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.