18 december 2018, 12:35 Moldovan reality views 14061
Poliția moldovenească împlinește astăzi 28 de ani (Video)
18 december 2018, 12:35 Moldovan reality views 14061

Poliția moldovenească împlinește astăzi 28 de ani (Video)

Poliția Republicii Moldova sărbătorește astăzi 28 de ani de existență.

„O sărbătoare nu doar a polițiștilor, ci și a cetățenilor, a celor care le asigurăm, zilnic, siguranța și liniștea, iar încrederea lor este cel mai bun indicator al acțiunilor noastre!", se spune într-un mesaj al Poliției. Cu această ocazie a fost realizat și un video emoționant.

„Poliția Națională a fost și este familia mea. Uniforma va rămîne mereu vestimentația care mă reprezintă, iar colegii mei polițiști sînt frații și surorile mele. Timp de 28 de ani Poliția din Republica Moldova a dovedit că poate rezista provocărilor, că poate să treacă prin schimbări mari, devenind mai bună, mai profesionistă, mai aproape de fiecare om. Sunt mîndru de fiecare polițist care își îndeplinește misiunea cu devotament și dragoste de neam", a scris, pe Facebook, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

„Colegi, pentru că și astăzi sînteți prezenți la datorie, oriunde și oricînd este nevoie să interveniți și să ajutați cetățenii, vă mulțumesc! Apreciez abnegația și profesionalismul vostru, dar mai ales eforturile pe care le faceți zilnic, în sprijinul comuntății! Vom continua să ne dezvoltăm, astfel încît să demonstrăm că prin tot ceea ce facem noi, polițiștii din Republica Moldova, sîntem profesioniști și devotați societății!", a scris Alexandru Pînzari, şeful Inspectoratului General al Poliţiei.

Anul 2018 a fost unul dificil pentru poliţiştii moldoveni, care au asigurat ordinea publică la numeroase evenimente, iar unele au degenerat în violenţe. Șeful adunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, afirmă că aceştia au dat dovadă de profesionalism pe parcursul acestui an.

„Fiecărui coleg din cadrul Poliției Republicii Moldova, cu onoare și deosebit respect, adresez acum, alese aprecieri și felicitări pentru efortul continuu și plin de profesionalism, depus de voi toți pentru asigurarea și garantarea unui climat de siguranță, urîndu-vă răbdare, curaj și mult succes.

La mulți ani Poliția Națională, la mulți ani dragii mei colegi," acesta este mesajul de felicitare adresat colegilor săi de către Colonelul, Gheorghe Cavcaliuc.

În cadrul Ministerului de Interne activează 18 mii de persoane, dintre care aproape 10 mii sînt poliţişti. De la crearea Poliţiei Naţionale, aproximativ 90 de ofiţeri şi-au pierdut viaţa la datorie.

Source: noi.md

Keywords:

politia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
897 locuitori

Iepureni este un sat din cadrul comunei Cania, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Cantemir și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 897 de oameni. Satul Iepureni a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.