13 december 2018, 11:15 Moldovan reality views 11730
În regulamentul circulației rutiere vor apărea indicatoare noi
13 december 2018, 11:15 Moldovan reality views 11730

În regulamentul circulației rutiere vor apărea indicatoare noi

Regulamentul circulației rutiere va fi completat cu două indicatoare noi, potrivit unei hotărîri aprobate de guvern.

Cele două semne indică delimitarea „Zonei de frontieră" și „Sfîrșitul zonei de frontieră".

Indicatorul „Zonă de frontieră" stabilește începutul zonei, cu lăţimea de 10 km, de la frontiera de stat către interior, de-a lungul perimetrului pe uscat şi pe apele de frontieră.

Totodată, semnul rutier „Sfîrșitul zonei de frontieră" indică limitele acestui perimetru.

Indicatoarele prezintă condiții speciale de acces, ședere și vînătoare. Astfel, vînătoarea se efectuează numai de către vînători care posedă carnet și care sînt într-o societate de vînători. Pentru autorizarea desfăşurării vînătorii în zona de frontieră, sectorul Poliţiei de Frontieră eliberează persoanei un aviz. Acesta va fi valabil la prezentarea actului de identitate al persoanei. În cazul în care vînătoarea va fi desfășurată de un grup de persoane, conducătorul echipei este obligat să verifice dacă toți participanții dețin avizele menționate.

De asemenea, hotărîrea include reguli privind fîşia de protecţie a frontierei de stat, care reprezintă porțiunea de teren, cu lățimea de 15 metri, începînd cu linia frontierei de stat către interior. Fîșia este o zonă cu regim sporit de securitate, destinată pentru întreţinerea în bune condiţii a frontierei de stat, protejarea semnelor de frontieră şi asigurarea controlului accesului în apropierea frontierei de stat. Astfel, în acest perimetru se interzice: deţinerea armelor şi muniţiilor; deţinerea ţigărilor din tutun în cantitate mai mare de 100 de bucăţi; deţinerea băuturilor alcoolice în cantitate mai mare de 3 litri; aruncarea şi depozitarea deşeurilor, amenajarea gunoiștilor improvizate; abandonarea mijloacelor de transport şi a agregatelor agricole etc..

Implementarea prezentei hotărîri nu implică cheltuieli suplimentare din bugetul de stat.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1442
Populația:
3044 locuitori

Mileşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Mileşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Nisporeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3044 de oameni. Satul Mileşti a fost menționat documentar în anul 1442.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.