12 june 2018, 11:25 Moldovan reality views 7411
Președintele a promulgat legea care prevede organizarea unui referendum
12 june 2018, 11:25 Moldovan reality views 7411

Președintele a promulgat legea care prevede organizarea unui referendum

Președintele Igor Dodon a promulgat proiectul cu privire la organizarea unui referendum. Aceasta a fost publicată în Monitorul Oficial, a scris pe Facebook comunista Inna Șupac.

Astfel, la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, cetățenii vor trebui să se expună asupra altor două chestiuni – dacă și-ar dori ca numărul aleșilor să fie redus de la 101 la 61 și dacă trebuie să existe un mecanism de revocare a deputaților din funcție.

Dodon admite că ar putea fi suspendat din funcție pînă la sfîrșit de an

Deși din punct de vedere legal referendumul nu putea fi organizat în ziua alegerilor parlamentare, democrații au modificat Codul Electoral cu un amendament votat în plen chiar înainte de anunțarea inițiativei PDM.

Prin urmare, la data de 30 noiembrie, deputații au votat în lectură finală proiectul privind organizarea scrutinului.

Source: agora.md

Keywords:

Igor Dodon , președinte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
2140 locuitori

Capaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Capaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Capaclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.