11 september 2018, 16:10 Moldovan reality views 13609
Moldova își poate pierde rezervele de dolari
11 september 2018, 16:10 Moldovan reality views 13609

Moldova își poate pierde rezervele de dolari

Datoria publică a SUA a atins cote fantastice și autoritățile americane declară că vor soluționa această problemă. Dar orice pas în această direcție poate avea repercusiuni grave asupra economiei altor țări, care au rezerve în dolari, inclusiv asupra economiei Republicii Moldova.

Președintele SUA Donald Trump a făcut o declarație șocantă: el intenționează să lichideze gigantica datorie publică a SUA. Va fi nevoie de 21,7 trilioane de dolari și cel mai mare mister financiar al contemporaneității este cum anume energicul lider american va găsi și va achita o sumă așa de impunătoare. Nu-i vorba de curiozitatea jurnaliștilor și a specialiștilor în finanțe, ci de faptul că toate metodele, mai mult ori mai puțin realiste, de soluționare a problemei datoriei de stat americane implică efecte secundare grave, care pot fi catastrofale și pentru economia americană, și pentru cea mondială. De altfel, practica demonstrează că chiar și cele mai grave efecte secundare nu-l opresc pe președintele SUA în cazul în care el consideră că decizia este corectă.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

dolarul , SUA

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
3305 locuitori

Proteagailovca este o localitate din componența municipiului Bender, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Bender și la 66 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 3305 oameni. Satul Proteagailovca a fost menționat documentar în anul 1814.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.