21 october 2018, 11:00 Moldovan reality views 14017
Elevii din școli profesionale și colegii pot obține burse de 12 mii de lei
21 october 2018, 11:00 Moldovan reality views 14017

Elevii din școli profesionale și colegii pot obține burse de 12 mii de lei

Elevii care își fac studiile în școli profesionale, colegii sau centre de excelență din R. Moldova pot depune dosarele pentru a obține o bursă în valoare de până la 12 mii de lei.

În cadrul unui proiect lansat de Centrul de Informații Universitare, 80 de tineri vor putea beneficia de o bursă, relatează MOLDPRES.

Acestea vor fi acordate pentru un singur an de studii și vor acoperi cheltuielile pentru hrană, cazare și alte necesități ale beneficiarilor. Proiectul are drept scop susținerea tinerilor din medii social vulnerabile în vederea facilitării accesului acestora la educație în instituțiile de învățământ profesional tehnic din țară, precum și a celor motivați să-și continue studiile.

Solicitanții de burse trebuie să întrunească mai multe condiții, printre care: să fie înmatriculați în primul an de studii în școli profesionale, colegii sau centre de excelență, începând cu septembrie 2018, nota medie de la concursul de admitere să nu fie mai mică de 7,50 și să demonstreze participarea în activități academice și extracurriculare. Vor fi eligibili tineri ce provin din familii cu venituri modeste, familii monoparentale sau familii cu 3 și mai mulți copii, tineri orfani și rămași fără îngrijirea părinților, tineri cu dizabilități.

Data limită de prezentare a dosarelor este 26 octombrie curent.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1640
Populația:
231 locuitori

Mălcăuţi este un sat din cadrul comunei Dărcăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de oameni. Satul Mălcăuți a fost menționat documentar în anul 1640.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.