21 september 2018, 11:13 Moldovan reality views 7958
Cît costă un metru ster de lemne
21 september 2018, 11:13 Moldovan reality views 7958

Cît costă un metru ster de lemne

Pentru că vremea se răceşte, comercianţii profită de acest fapt şi au ridicat preţurile la lemnele de foc. În pieţele din Capitală, un metru ster a ajuns să coste între 750 şi 1.000 de lei. Unii oameni au anticipat scumpirile şi s-au asigurat din timp cu lemne.

Vînzătorii susţin că au majorat preţurile pentru că cererea este mai mare faţă de acum cîteva luni.

Cu toate acestea, reprezentanţii "Moldsilva" consideră că scumpirile exagerate sînt nefondate şi au stabilit în acest an un preţ de vînzare de 410 lei pentru un metru ster de lemn moale şi de 580 de lei pentru cel tare.

"În stocurile întreprinderilor silvice mai sînt 63 de mii de metri cubi de lemn. Acum în octombrie vor începe tăierile pentru trimestrul 4 şi sînt planificate spre recoltare circa 114 mii de mteri cubi", a declarat Viorica Caciuc, purtător de cuvînt Moldsilva.

Cei care preferă să facă focul cu cărbune vor trebui să scoată din buzunar - 3800 de lei pentru o tonă, iar cei care vor cumpăra peleţi - vor achita 2800 de lei.

Source: publika.md

Keywords:

lemne , preţ

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1966 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Surchiceni și Baimaclia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1966 de oameni. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.