21 september 2018, 10:33 Moldovan reality views 9267
În Moldova a fost creat primul soi de măr cu miezul roșu (Foto)
21 september 2018, 10:33 Moldovan reality views 9267

În Moldova a fost creat primul soi de măr cu miezul roșu (Foto)

În Republica Moldova a fost creat primul soi de măr cu miezul roșu. Soiul este în curs de evaluare, dar deja demonstrează cîteva trăsături foarte interesante. Parametrii senzoriali sînt excelenți, scrie Agrobiznes.

Oleg Tîrsînă, președintele Uniunii asociațiilor producătorilor de culturi nucifere (UAPCN) a postat recent mai multe fotografii în care prezintă o selecție de măr cu miezul roșu. Tîrsînă spune că varietatea dată a fost obținută prin încrucișarea dintre genitori de la planta mamă cu tendința spre miezul roșu.

„Diametrul mărului este de 45-60 cm. Miezul este de culoarea roșie pronunțat pînă la camera seminală. Are o textură foarte plăcută crocantă și aromă deosebită. De regulă, soiurile de măr cu miezul roșu sînt foarte acide, însă soiul pe care îl prezentăm are un gust echilibrat. Urmează să evaluăm productivitatea, asocierea cu portaltoiul, dar deja în primăvara următoare vom propune cîteva loturi de pomi pentru studiu în livadă. Nu cred că cineva ar fi interesat să planteze aceste soiuri pe suprafețe mari, dar sînt niște soiuri de nișă", a comunicat Oleg Tîrsînă.

Source: tv8.md

Keywords:

mere

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
594 locuitori

Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.