30 august 2018, 09:35 Moldovan reality views 11524
Studenţii au început să îşi caute apartamente în Chişinău
30 august 2018, 09:35 Moldovan reality views 11524

Studenţii au început să îşi caute apartamente în Chişinău

Sfîrşitul lunii august este o perioadă agitată pentru studenţi.

Tinerii îşi caută apartamente cu chirie. Cele mai solicitate sînt locuinţele din apropierea instituţiilor de învăţămînt. Preţurile au rămas neschimbate de anul trecut. Studenţii preferă apartamentele din centrul oraşului. Aici, preţurile variază între 200 şi 700 de euro.

"Străzile mai solicitate totuşi ar fi Petru Rareş mai aproape de instituţie, Albişoara pentru că preţurile sînt mai accesibile şi respectiv partea de sus asta ar fi Dosoftei şi Petru Movila", a spus Marina Muntean, administrator imobiliar.

În topul preferinţelor este şi sectorul Telecentru, în special, zona Universităţii de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu. Chiria unui apartament cu o cameră costă aici de la 150 pînă la 180 de euro pe lună.

Studenţii Universităţii de Stat şi cei de la Universitatea Pedagogică caută cel mai mult apartamente în sectorul Buiucani. Daniel Friptu din Făleşti este şi el în căutarea unei locuinţe. Agenţii imobiliari i-au propus un apartament la Botanica cu 230 euro pe lună.

Studenţii preferă să împartă povara cheltuielilor cu alţi colegi şi locuiesc mai mulţi într-un apartament.

Specialiştii le recomandă tinerilor să apeleze la serviciile agenţiilor imobiliare.

"Un student, apelînd la un agent imobiliar, în primul rînd va avea o alegere vastă. Tot odată este nevoie neapărat să fie făcut un contract, ceea ce va exclude momentele neplăcute pe parcurs", a spus Marina Muntean, administrator imobiliar.

În contractul de închiriere trebuie indicat preţul, perioada închirierii, suma avansului sau a garanției şi datele din buletin ale părţilor.

Source: publika.md

Keywords:

Chisinau , studenţi , locuință

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
510 locuitori

Novosavițcaia este o localitate stație de cale ferată din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 97 km de Chișinău. Populaţia stației de cale ferată Novosavițcaia alcătuia 510 oameni în anul 2004. Localitatea stație de cale ferată Novosavițcaia a fost inaugurată în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.