24 july 2018, 13:06 Moldovan reality views 7223
Impozitul pe venit al persoanelor fizice va fi diminuat
24 july 2018, 13:06 Moldovan reality views 7223

Impozitul pe venit al persoanelor fizice va fi diminuat

Impozitul pe venit al persoanelor fizice va fi diminuat, prin introducerea cotei unice şi se va majora de peste două ori scutirea personală anuală. Anunţul a fost făcut de premierul Pavel Filip.

"În şedinţa de astăzi am discutat diverse inițiative pentru creșterea calității vieții oamenilor, dar și pentru îmbunătățirea mediului de afaceri. Componenta reformei fiscale conține modificări importante în ceea ce privește impozitarea salarizării. Acest lucru va fi posibil pentru că vom diminua impozitul pe venit al persoanelor fizice de la 18 la sută pînă la 12 la sută, prin introducerea cotei unice.

De asemenea, s-a luat decizia de a reduce cu 5% cota contribuției angajatorului la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat, de la 23 la 18%", a precizat Pavel Filip.

Totodată, potrivit şefului Excutivului, în cadrul reformei fiscale, se va majora de peste două ori scutirea personală anuală, de la 11.280 de lei, cît este în prezent, pînă la 24.000 de lei.

"Cetățenii care primesc un salariu sub minimul de existenţă nu vor mai plăti impozit. Oamenii vor rămîne cu mai mulţi bani în buzunar şi contăm pe mai mulţi bani în buget, avem nevoie de aceşti bani de unde vom plăti pensii şi salarii", a subliniat pavel Filip.

De asemenea, Pavel Filip a declarat că în cadrul reformei fiscale, se va reduce cota TVA de la 20% cît este în prezent, la 10%, pentru serviciile din industria HORECA, unde intră restaurantele, hotelurile și cafenelele.

 

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
2816 locuitori

Cania este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iepureni și Cania. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Cantemir și la 118 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2816 oameni. Satul Cania a fost menționat documentar în anul 1794.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.