17 may 2018, 12:15 Moldovan reality views 9540
SUA oferă 3,5 mln de dolari pentru realizarea proiectelor în domeniul protecţiei copiilor şi dezvoltării mass-media
17 may 2018, 12:15 Moldovan reality views 9540

SUA oferă 3,5 mln de dolari pentru realizarea proiectelor în domeniul protecţiei copiilor şi dezvoltării mass-media

Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, semnarea unui Amendament la Acordul de Asistenţă privind asigurarea unei guvernări democratice eficiente și responsabile, semnat în septembrie 2016 la Chişinău, între Guvernul Republicii Moldova şi cel al Statelor Unite ale Americii, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Potrivit documentului, SUA va oferi asistență tehnică în valoare de 3,5 milioane de dolari, adiţional la suma totală a fondurilor de 36,1 milioane de dolari. Banii vor fi folosiți pentru proiecte în domeniul protecţiei copiilor (programul „Copilăria mea" – 2 milioane de dolari) şi pentru dezvoltarea mass-media independente (1,5 milioane de dolari).

Beneficiari ai proiectelor vor fi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, profesioniștii independenţi din mass-media, în special cei implicaţi în producţia de film şi televiziune la nivel local şi internaţional.

Iniţiativa de semnare a Amendamentului aparţine Guvernului SUA şi nu implică angajamente financiare din partea Republicii Moldova. Acesta urmează să fie semnat la Chişinău, în luna mai curent. Până în prezent au fost valorificate 16 milioane de dolari din fondurile oferite în cadrul Acordului.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
1407 locuitori

Burlăneşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Burlăneşti şi Buzdugeni. Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 26 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 219 km de Chișinău. La nord de Burlăneşti se află o întindere stîncoasă cu peşteri, ce formează malul stîng al Drăghiştei. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1407 oameni. Prima atestare documentară a satului datează din 25 aprilie 1632.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.