05 october 2018, 16:55 Moldovan reality views 11021
A fost lansată campania „Cunoaște-ți drepturile de pasager al serviciilor taxi” (Foto)
05 october 2018, 16:55 Moldovan reality views 11021

A fost lansată campania „Cunoaște-ți drepturile de pasager al serviciilor taxi” (Foto)

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței lansează o nouă campanie de informare. De aceasta dată, Agenția s-a orientat către utilizatorii serviciilor de taxi, care au depus mai multe petiții ce invocă calitatea necorespunzătoare a deservirii clienților.

În acest context, Campania cu genericul: „Cunoaște-ți drepturile de pasager al serviciilor taxi" vine să informeze consumatorii despre drepturile pe care le au atunci cînd aleg să folosească acest serviciu, educarea unui comportament responsabil al pasagerilor, precum și monitorizarea agenților economici de a respecta legislația în domeniu.

În acest sens, inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au amplasat un șir de plăcuțe informative pentru consumatori pe banchetele din spate ale taximetrelor, astfel încît această informație să fie vizibilă pentru pasageri.Plăcuța pentru consumatori conține cea mai importantă informație pe care aceștia trebuie să o cunoască despre prestarea acestui serviciu, și anume, marcarea tarifelor pe kilometru și pe oră amplasate pe portiera din față a automobilului, poziționarea pe mașină a lampei-taxi de culoare galbenă, conectată pe toată durata călătoriei, precum și solicitarea bonului de casă de la șoferi. În mod obligatoriu tarifele de pe bon trebuie să coincidă cu tarifele de pe portieră.

Campania de informare privind drepturile consumatorilor de servicii în regim taxi se va demara pînă la sfîrșitul lunii mai. Pe durata campaniei panourile informative vor fi obligatorii pentru 35 de agenți economici din țară, care desfășoară asemenea gen de activitate. În temeiul Codului Contravențional al R.M, agenții economici care nu se vor conforma să plaseze aceste plăcuțe pot fi sancționați cu amenzi de la 120 la 180 de unităţi convenţionale aplicate persoanei juridice şi persoanei cu funcţie de răspundere.

Source: diez.md

Keywords:

taxi , drepturi , campania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraş
Prima atestare:
1499
Populația:
2247 locuitori

Costeşti este un oraş în raionul Rîşcani, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord-vest a republicii, pe malul rîurilor Prut şi Ciuhur oraşul Costeşti este situat la o distanţă de 243 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 2247 de locuitori. Prima atestare documentară a satului Costeşti datează din anul 1499.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.