19 march 2018, 10:59 Moldovan reality views 9278
Studenții francofoni vor beneficia de burse
19 march 2018, 10:59 Moldovan reality views 9278

Studenții francofoni vor beneficia de burse

19 studenți vorbitori de limbă franceză din universitățile naționale vor beneficia de burse de stagiu acordate de către Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) în cadrul programului „Mobilități de stagiu internațional".

Cei 19 studenți provin din patru universități membre ale AUF: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu", Universitatea Agrară de Stat și Universitatea Tehnică. Studenții vor beneficia de burse de stagiu pentru o perioadă de la 1 la 3 luni în perioada aprilie – noiembrie 2018. Tinerii vor realiza stagiile și vor acumula experiență profesională în diverse structuri din Franța, Belgia, România și Ungaria. Este vorba de: centre spitalicești, organizații non-guvernamentale, instituții europene, întreprinderi și centre de cooperare internațională.

Studenții selectați în cadrul programului beneficiază de o bursă lunară ce variază de la 570€ până la 810€, stabilită în funcție de nivelul de trai al țării în care va fi realizat stagiul, acoperirea cheltuielilor de transport și o asigurare medicală pentru perioada stagiului.

Programul este lansat în fiecare an și vizează familiarizarea studenților cu mediul profesional care corespunde domeniului lor de studii. Stagiile permit studenților să trăiască o experiență profesională valoroasă, să dobîndească competențe care le vor spori probabilitatea de angajare.

Anul acesta, au fost atribuite în total 29 de burse pentru studenți francofoni din Europa Centrală și de Est de la nivelurile Licență și Masterat din șapte țări diferite.

Source: moldpres.md

Keywords:

studenţi , bursa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1738
Populația:
484 locuitori

Valea Adîncă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantinovca și Valea Adîncă. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Camenca și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Valea Adîncă alcătuia 484 de locuitori în anul 2012. Satul Valea Adîncă a fost menționat documentar în anul 1738.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.