03 may 2018, 16:00 Moldovan reality views 10604
Trei tineri de la UTM, marii cîștigători ai unui concurs de realitate vituală
03 may 2018, 16:00 Moldovan reality views 10604

Trei tineri de la UTM, marii cîștigători ai unui concurs de realitate vituală

Trei tineri de la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM) din cadrul Universității Tehnice din Moldova au cîștigat ieri primul hackathon VR pentru studenți, organizat de compania Rift Time.

Tinerii din echipa „NoSpam" au venit cu ideea unui joc „endless run", în care utilizatorul se pomenește într-o lume imaginară a viitorului.

„Ideea a fost să facem un joc simplu cu elemente futuristice. Ne-am gîndit că jocurile de gen „endless runner" mereu au fost în top, atît pe Android, cît și iOS și PC. În astfel de jocuri e ușor să implementezi elemente de fizică și uneltele de design", a spus membrul echipei, Mihai Lungu, adăugînd că jocul va fi unul foarte util pentru cei care petrec mult timp în fața computerului, pentru că „te ajută să faci o pauză" și să „alergi timp de 10-15 minute" prin această lume fantastică creată de studenți.

Cei trei membri ai echipei „NoSpam" - Andrei Corobco, Liviu Cernei și Mihai Lungu - sînt în anul II la Facultatea FCIM de la UTM. Drept premiul pentru jocul creat, ei vor avea posibilitatea să facă internship la compania Rift Time.

Totodată, tinerii intenționează să participe la competiția anuală Rube Goldberg de la UTM, în cadrul căreia sînt prezentate cele mai bune proiecte ale studenților.

Proiectul „Virtual Reality Course and Hackathon" a fost organizat de compania Rift Time, în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei, fiind susținut de Agenția pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite (USAID), Asociația Companiilor Creative (COR) și Ambasada Suediei.

Source: agora.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
5220 locuitori

Vorniceni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Vorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Strășeni și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5220 de oameni. Satul Vorniceni a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.