03 september 2017, 10:45 Moldovan reality views 43819
”Termoelectrica” cere majorarea tarifelor la căldură
03 september 2017, 10:45 Moldovan reality views 43819

”Termoelectrica” cere majorarea tarifelor la căldură

Societatea pe Acțiuni (SA) "Termoelectrica" i-a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să ajusteze tarifele la agentul termic, livrat consumatorilor din municipiul Chișinău. Furnizorul de agent termic solicită o majorare cu 6 % - de la 1068,22 pînă la 1132,3 lei gigacaloria.

Potrivit comunicatului ANRE, agenția a primit solicitarea S. A. "Termoelectrica" pe 7 martie. Furnizorul de agent termic și-a motivat solicitarea de majorare a tarifului la agentul termic prin indicatorii tehnici incluși în planul de producție pentru acest an, prognoza reînnoită a indicatorilor macroeconomici pentru 2017-2019, indexul prețurilor cu amănuntul, fluctuația cursului dolarului și majorarea planificată a tarifului la energia electrică pe care o solicită "Gas Natural Fenosa Furnizare Energie".

ANRE le-a propus tuturor persoanelor interesate să lase comentarii și observații pe marginea proiectului de ajustare a tarifului la agentul termic, prezentat de S. A. "Termoelectrica".

De remarcat faptul că tariful la agentul termic, livrat consumatorilor din municipiul Chișinău de compania "Termoelectrica", a fost majorat la 1 octombrie 2016 cu 8,2 la sută – pînă la 1068,22 de lei gigacaloria. Atunci, S. A. "Termoelectrica" a pledat pentru majorarea tarifului la căldură cu 27,4 % - pînă la 1257 lei gigacaloria. Furnizorul și-a motivat solicitarea prin majorarea cheltuielilor pentru producerea și livrarea agentului termic din momentul ultimei ajustări tarifare, care a fost operată în octombrie 2011.

Totuși ANRE a aprobat un tarif mult mai mic decît a solicitat "Termoelectrica". Tot atunci a fost menționat faptul că noul tarif la energia termică, în mărime de 1068,22 de lei, nu include devierile financiare ale companiei.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
1509 locuitori

Schineni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Schineni și Schinenii Noi. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Schineni a fost menționat documentar în anul 1628.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.