05 december 2016, 14:15 Moldovan reality views 7611
Restricții pentru funcționarii din Moldova
05 december 2016, 14:15 Moldovan reality views 7611

Restricții pentru funcționarii din Moldova

Funcționarii din Moldova vor fi privați de dreptul de a face concomitent parte din componența a 9 organe de conducere ale întreprinderilor de stat sau societăților pe acțiuni cu cota de participare a statului.

Conform unei decizii adoptate de Guvern, unul și același funcționar în Moldova va avea posibilitate să facă parte din componența a cel mult 5 organe de conducere ale companiilor de acest tip, notează NOI.md.

Decizia privind reducerea de la 9 la 5 a numărului de consilii de administrare, din care poate face parte un funcționar, Cabinetul de Miniștri a adoptat-o din inițiativa Ministerului Economiei, în scopul de a executa recomandările respective ale Curții de Conturi.

Potrivit amendamentelor aprobate de Guvern la hotărîrile sale precedente referitoare la societățile pe acțiuni cu cotă de participare a statului și întreprinderile de stat, una și aceeași persoană cu funcții de demnitate publică poate fi membră a cel mult 5 organe de conducere ale societăților pe acțiuni și întreprinderilor de stat/municipale (consiliu de administrare, consiliu al societății), precum și va putea fi numită în calitate de reprezentant al statului sau al unității administrativ-teritoriale doar într-o singură companie comercială.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
1695 locuitori

Donduşeni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Donduşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1695 de oameni. Satul Donduşeni a fost menționat documentar în anul 1772-1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.