Go to section: Moldovan Diaspora
14 august 2019, 17:00 Moldovan Diaspora views 4498
La Chișinău se dă startul Zilelor Diasporei
14 august 2019, 17:00 Moldovan Diaspora views 4498

La Chișinău se dă startul Zilelor Diasporei

Circa 200 de conaționali stabiliți cu traiul peste hotare și-au anunțat participare la ediția din acest an a Zilelor Diasporei, care se vor desfășura în perioada 15-17 august, notează Noi.md.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 16 august, la Palatul Republicii în cadrul unei ceremonii la care vor participa președintele, premierul și reprezentanți ai cabinetului de miniștri. Membrii diasporei vor avea ocazia să adreseze direct întrebări pe subiecte de actualitate președintelui Igor Dodon și premierului Maia Sandu.

Ca de fiecare dată, organizatorii evenimentului invită migranții moldoveni să participe la un dialog deschis cu instituțiile de stat și cu organizațiile internaționale. În cadrul dezbaterilor, pe lîngă subiectele de rezonanță vor fi abordate următoarele probleme: ”Votul în Diasporă”, ”Stabilirea priorităților - programelor/proiectelor comune pentru 2019-2020”, networking și socializare cu și pentru diasporă.

În acest an, la Zilele Diasporei sînt așteptați circa 30 de migranți moldoveni din Federația Rusă, care s-au înregistrat în prealabil.  

Programul mai prevede organizarea Zilei ușilor deschise la ministere și alte autorități centrale, donarea de sînge în cadrul campaniei „Salvăm împreună o viață Acasă”, vernisarea expoziției „Moldova de oriunde”.

Pe 17 august, membrii diasporei sînt invitați la un picnic care va avea loc la complexul turistic Costești (Ialoveni). Aici participanții vor fi implicați în activități de team-building și activități sportive.

Totodată, în perioada 19-28 august se desfășoară Programul Dor, tabără de vară destinată copiilor. Programul include activități creative, sportive, artistice  lingvistice, vizite culturale, înîtlniri cu diverse personalități din țară.

 

 

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1498 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Satul este situat la o distanță de 12 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1498 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tătărești datează din anul 1528.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.