Go to section: Moldovan Diaspora
12 december 2018, 15:00 Moldovan Diaspora views 12844
Ce trebuie să știe moldovenii stabiliți în Italia
12 december 2018, 15:00 Moldovan Diaspora views 12844

Ce trebuie să știe moldovenii stabiliți în Italia

Mai mulți moldoveni stabiliți în Italia s-au trezit cu mașinile evacuate sau amenzi usturătoare după modificarea Codului Rutier italian.

Potrivit noii legislații, persoanelor care și-au stabilit rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile, le este interzis să circule cu vehicule înmatriculate în străinătate, transmite publika.md

Prevederile nu sînt valabile pentru cetățenii nerezidenți în Italia. Pentru aceștia, rămîn valabile prevederile articolului 132 din Codul Rutier italian. Cetăţenii moldoveni, a căror şedere în Italia depăşeşte 3 luni, trebuie să se înscrie la primăriile din localitate, în registrele de cetăţeni europeni rezidenţi în Italia.

Prin modificarea articolului 93 al Codului Rutier italian se limitează radical circulația mașinilor înmatriculate în străinătate de șoferii care au reședința în Italia de cel puțin 60 de zile.

Source: publika.md

Keywords:

Italia , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
1269 locuitori

Jora de Jos este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de oraşul Orhei şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1269 de oameni. Satul Jora de Jos a fost menționat documentar în anul 1574.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.