Go to section: Moldovan Diaspora
13 october 2018, 14:20 Moldovan Diaspora views 14599
Originar din Moldova, recunoscut drept cel mai bun balerin din Austria (Foto)
13 october 2018, 14:20 Moldovan Diaspora views 14599

Originar din Moldova, recunoscut drept cel mai bun balerin din Austria (Foto)

La Palatul Palffy din Viena, unul dintre cei mai talentați artiști de balet din Moldova, Mihail Sosnovschi, a primit Marele Premiu pentru Cultură 2018 din Austria (Grand Prix de la Culture).

„Este pentru prima dată cand această distincţie se decernează unui artist de balet. De obicei, laureaţii au fost reprezentanţi ai genurilor scenice, actori dramatici sau interpreţi. Şi în anul curent un cîntăreţ de operă a fost premiat, dar Juriul a decis să ofere un Grand Prix şi celui mai bun artist de balet.

În faţa elitei culturale a Vienei am avut onoarea şi privilegiul să-l felicit pe Mihail Sosnovschi în numele Republicii Moldova", a scris Ambasadorul Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov.

Source: unimedia.info

Keywords:

Austria , balet , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1871
Populația:
34 locuitori

Zviozdocica este un sat din cadrul comunei Ucrainca, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 34 de oameni. Satul Zviozdocica a fost menționat documentar în anul 1871.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.