Go to section: Moldovan Diaspora
10 march 2018, 14:55 Moldovan Diaspora views 9568
Ambasadoarea Cristina Bălan, pe coperta unei celebre reviste din SUA (Foto)
10 march 2018, 14:55 Moldovan Diaspora views 9568

Ambasadoarea Cristina Bălan, pe coperta unei celebre reviste din SUA (Foto)

Prestigioasa publicație Washington Life o include pe Ambasadoarea Moldovei în SUA, Cristina Bălan, într-un vast material de analiză dedicat corpului diplomatic străin din Statele Unite, iar poza diplomatului apare pe coperta revistei.

Ambasadoarea Cristina Bălan face parte dintr-un nou val de ambasadori care, în opinia jurnalistului american Roland Flamini, au un istoric profesional diferit: "aproape două treimi dintre ambasadorii desemnați, care și-au prezentat scrisorile de acreditare Președintelui Trump în ultimele 12 luni nu sînt diplomați de carieră".

Potrivit autorului, ceea ce au în comun ambasadorii nominalizați politic este accesul rapid la factorii decizionali din țările lor, care poate fi un avantaj pentru soluționarea rapidă a unei crize sau pentru evitarea unor incidente serioase.

În portretul dedicat diplomatului, Washington Life scrie că Ambasadoarea Cristina Bălan a fost vicepreședinte responsabil de relațiile externe ale Partidului Democrat. Înainte de a intra în politică, Cristina Bălan a profesat ca economist, ocupînd poziții de conducere în companii internaționale.

Source: hotnews.md

Keywords:

ambasador , revista , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1312 locuitori

Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.