Go to section: Children
05 august 2019, 14:20 Children views 19414
Cu cît ar putea creşte indemnizaţia pentru copiii fără părinţi
05 august 2019, 14:20 Children views 19414

Cu cît ar putea creşte indemnizaţia pentru copiii fără părinţi

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) propune majorarea cu 3%, de la 1 aprilie 2019, a îndemnizaţiei zilnice pentru copiii rămași fără ocrotire părintească.

Potrivit unui proiect de hotărîre de Guvern, coeficientul de indexare constituie creșterea anuală a indicelui prețurilor de consum pentru anul precedent, care a fost de 3%. Dacă din calcul rezultă fracțiuni în bani, acestea se rotunjesc la un leu în creștere, prevede documentul, scrie mold-street.com.

Analizînd normele proiectului, putem constata că prin indexarea de la 1 aprilie 2019, se va majora nesemnificativ cuantumul indemnizației zilnice pentru copii, și anume: pentru zilele obișnuite va creşte de la 10 lei la 11 lei; pentru ziua de naștere a copilului se va majora de la 100 lei la 103 lei, iar pentru zilele de sărbătoare (Anul Nou, Crăciun, Paşti şi de Ziua Internaţională a Copilului) de la 70 lei la 73 lei.

Pentru această majorare va fi nevoie de alocat suplimentar din Bugetul de stat - circa 1,23 milioane lei.

Source: mold-street.com

Keywords:

indemnizatii , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1451
Populația:
3331 locuitori

Ţaul este un sat şi comună din raionul Donduşeni, Ţaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Ţaul este situat în partea de sud a raionului Donduşeni, la o distanţă de 6 km de orașul şi de gara Donduşeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3331 de oameni. Satul Ţaul a fost întemeiat în anul 1451 sub numele Alboteşti.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.