Go to section: Children
14 january 2019, 11:50 Children views 13402
Autoritățile locale rămîn indiferente față de problema copiilor străzii
14 january 2019, 11:50 Children views 13402

Autoritățile locale rămîn indiferente față de problema copiilor străzii

După ce vineri portalul Noi.md a scris că șase copii ai străzii au fost lăsați să înghețe de frig într-o clădire nefinisată din sectorul Centru al capitalei, situația a rămas practic neschimbată.

Deși patru din copii găsiți în clădirea nefinisată au acceptat să fie exeminați medical, totuși aceștea au rămas în continuare să supraviețuiască în condiții greu de imaginat în ruinele acelei clădiri.

Potrivit lui Eugen Balțat, autoritățile publice locale, responsabile de plasarea acestor copii în centre de plasament au rămas indiferente de problema minorilor. Mai mult decît atît Lucia Caciuc, Şefa interimarimară al Direcției Municipale Pentru Protecția Drepturilor Copilului nu a răspuns la apeluri pentru a comenta cazul.

Totodată și Eugen Balțat a bătut alarma în repetate rînduri la Primărie asupra problemei copiilor străzii, însă autoritățile municipale așa și nu au găsit o soluție.

„Serviciile municipale pentru drepturile copiilor cunosc că aici se află acești copii, dar nu atrag atenția asupra acestei probleme. Cred că trebuie să fie creat Departamentul asistență stradală cît mai curînd. Eu nu știu unde se uită autoritățile responsabile de protecția drepturilor copiilor, dar problema există de mai mulți ani. Noi ne ocupăm deja de doi ani. Anul trecut, de asemenea, am găsit o familie întreagă într-o clădire abandonată și i-am ajutat. Acum viața lor s-a îmbunătățit, au un acoperiș deasupra capului, iar membrii familiei se ocupă cu vînzarea de flori", a spus Eugen Balțat.

Acesta spune că în Moldova ar trebui să fie creat un Centru de plasament republican, care ar primi acești copii și i-ar ajuta să se integreze în societate.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
728 locuitori

Tomeştii Noi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 728 de oameni. Satul Tomeştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.