Go to section: Children
21 december 2018, 12:50 Children views 15448
Cei mai buni elevi au fost premiați
21 december 2018, 12:50 Children views 15448

Cei mai buni elevi au fost premiați

Un număr de 29 de elevi care au obținut performanțe la olimpiadele regionale și internaționale pe parcursul anului 2018 au fost premiați astăzi în cadrul Galei Olimpicilor, desfășurată la Chișinău.

Fondul de premiere a constituit 620 mii lei. Pe lîngă elevi, la Gală au fost premiați și 27 de profesori care au contribuit la pregătirea olimpicilor.

Premiile au fost înmînate de ministrul Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc. „Cele 36 de medalii și 6 mențiuni de onoare la unele dintre cele mai complicate discipline de studiu sînt dovada că școala noastră produce excelență. Vreau să vă mulțumesc pentru faptul că ați dus și în acest an faima Republicii Moldova. Ați demonstrat că prin multă stăruință și talent, puteți obține rezultate frumoase", a afirmat ministrul Monica Babuc.

Anul curent, olimpicii din R. Moldova au participat la 15 olimpiade și concursuri regionale și internaționale la discipline precum matematică, informatică, chimie, biologie, fizică, științe și limba franceză. De la toate aceste concursuri, elevii s-au întors acasă cu premii, dintre care 4 medalii de argint, 32 de bronz și 6 mențiuni de onoare.

Source: moldpres.md

Keywords:

elevi , premiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
482 locuitori

Drojdieni este un sat din cadrul comunei Şişcani, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. Satul Drojdieni afost menționat documentar în anul 1643.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.