Go to section: Children
11 may 2018, 09:40 Children views 9082
Ce spun oamenii despre neadmiterea în școli și grădinițe a copiilor nevaccinați (Video)
11 may 2018, 09:40 Children views 9082

Ce spun oamenii despre neadmiterea în școli și grădinițe a copiilor nevaccinați (Video)

Decizia autorităților de neadmitere în școli și grădinițe a copiilor nevaccinați este criticată de locuitorii capitalei. Intervievați de Noi.md, trecătorii s-au arătat nedumeriți de faptul că statul a decis să le îngrădească accesul la educație acestei categorii de copii.

Majoritatea celor intervievați sînt de părere decizia a vaccina sau nu copilul aparține în exclusivitate părinților și ea trebuie respectată în egală măsură de către autorități și de părinții copiilor vaccinați.

Unele mame consideră totuși că ar fi bine ca toți copiii să fie vaccinați.

Menționăm că decizia de ieri a Curții Constituționale privind interdicția impusă copiilor nevaccinați de a frecventa școala, a fost aspru criticată de Avocatul copilului, Maia Bănărescu. Avocatul a precizat că statul este obligat să pună la dispoziția copilului diferite forme alternative de educație, în cazul în care acestuia i se interzice frecventarea unei instituții de învățămînt.

Source: noi.md

Keywords:

vaccin , copii , scoala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
1073 locuitori

Doltu este un sat din cadrul comunei Işcălău, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1073 de oameni. Satul Doltu a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.