Go to section: Children
31 october 2018, 15:00 Children views 3275
La Chișinău va avea loc conferința de totalizare a proiectului ”O țară independentă” (Video)
31 october 2018, 15:00 Children views 3275

La Chișinău va avea loc conferința de totalizare a proiectului ”O țară independentă” (Video)

Un eveniment de talie internațională dedicat prevenirii adicțiilor și comportamentelor deviante la copii va avea loc duminică, 4 noiembrie, la Chișinău.

Conferința găzduită de Centrul Internaţional de Prevenire şi Informare în Domeniul Adicţiilor (CIPIDA) are drept scop totalizarea rezultatele proiectului psiho-pedagogic „O ŢARĂ INDEPENDENTĂ" desfășurat pe parcursul a trei ani, între 2015 și 2018, în Republica Moldova, Ucraina, România și Federația Rusă.

În cadrul proiectului, voluntarii CIPIDA au repartizat gratuit setul de cărți cu povești terapeutice celor peste 10 mii de copii din țările participante, precum și au susţinut peste 4000 de lecţii pe tema prevenirii dependenţei de droguri şi a dependenţei de jocurile la calculator. „În căutarea fericirii pierdute", „Ghetuţa şi Papucel" şi „Ursuleţul Marmi", sînt doar cîteva povești terapeutice, scrise de secretarul general CIPIDA, Mircea Grecu, care au menirea să prevină deprinderile vicioase în rîndul copiilor.

Despre importanța acestui proiect pentru societatea noastră și pentru tînăra generație a relatat consilierul președintelui în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici.

„Proiectul abordează probleme actuale pentru R. Moldova și pentru statele vecine. Nu întîmplător la această conferință vor fi prezenți și reprezentanți din România, Ucraina și Federația Rusă. Sînt convins că scopul care și l-au propus autorii a fost atins. Acest proiect trebuie continuat, ținînd cont de actualitatea temelor abordate", a menționat Popovici.

Unul dintre președinții de onoare ai CIPIDA, deputatul PSRM Valdimir Odnostalco, a remarcat că esența proiectului constă în terapia adresată copiilor, scopul final fiind însușirea unor modele corecte de comportament de la o vîrstă fragedă.

„Vorbim despre terapia pentru prevenirea dependenței, a violenței, terapia formării la copii a unei atitudini corecte față de viață, formarea simțului măsurii. Acele comportamente deviante care apar în adolescență sau la maturitate se trag încă din copilărie. Iată de ce toate aceste lucruri trebuie prevenite", a relatat Odnostalco.

În cadrul conferinței desfășurată duminică va fi lansată și noua poveste terapeutică – „Petrică și extratereștrii", care va fi ulterior repartizată gratuit tuturor instituțiile de învățămînt din țară. Cartea a fost publicată în două limbi și are drept scop educarea elevilor din clasele primare în spirit patriotic.

La conferința internațională dedicată rezultatelor proiectului psiho-pedagogic „O ŢARĂ INDEPENDENTĂ" va participa doctori în psihologie, profesori, asistenți sociali, reprezentanți ai mediului academic și științific, funcționari publici din Moldova, Ucraina, România și Federația Rusă.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , conferință , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
589 locuitori

Hitreşti este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 589 de oameni. Satul Hitreşti a fost menționat documentar în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.