Go to section: Children
29 august 2018, 16:25 Children views 12112
8 000 de copii din capitală vor beneficia de un ajutor material
29 august 2018, 16:25 Children views 12112

8 000 de copii din capitală vor beneficia de un ajutor material

Din 1 septembrie, familiile cu mulți copii, monoparentale, cu părinți neangajați în cîmpul muncii și altor categorii vor putea beneficia de un ajutor social în valoare de 700 de lei.

Cel puțin asta susține liderul consilierilor socialiști din Consiliului municipal Chișinău, Ion Ceban.

În cadrul unei conferințe de presă acesta a declarat că, pentru a beneficia de acest ajutor, este nevoie ca părinții să depună cerere la instituția de învățămînt a copiilor. Comisia multidisciplinară va analiza cererile, dosarele și, prin intermediul Direcției asistență socială, va oferi ajutor de 700 de lei.

„Va fi o reținere a acestor ajutoare pentru copiii din clasa 1, a 5-a și a 12-a, dar banii oricum vor fi primiți", a declarat Ion Ceban.

Totodată, potrivit consilierului socialist, se va oferi și compensarea lunară pentru achitarea chiriei, în valoare de o mie de lei, pentru 500 de tineri specialiști, care activează în capitală, în primii 3 ani de muncă. Este vorba de tineri care activează în APL, instituții medico-sanitare din capitală etc.

„Vor trebui să depună cerere și să prezinte contractul de chirie", a menționat Ceban.

Socialistul a făcut un apel către Direcția generală educație din cadrul Primăriei.

„Îndemnăm Direcția să nu-și facă de cap. Am primit mai multe semnalări din teritoriu precum că profesorii nu primesc adosul la salariu pe care l-am aprobat. Vorbim de 6 620 de profesori, inclusiv 1 010 din suburbii. Pentru 5 610 cadre didactice este valabilă suma de 70 de lei pentru transport", a conchis socialistul.

Source: noi.md

Keywords:

copii , ajutor material

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1662
Populația:
1295 locuitori

Vadul-Leca este un sat din cadrul comunei Căzăneşti, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 35 km de orașul Telenești şi la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Vadul–Leca a fost menționat documentar în anul 1662.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.