Go to section: Children
08 august 2018, 12:25 Children views 6801
Alertă la o tabără din Ungheni. Autorităţile confirmă 16 cazuri de rujeolă la copii
08 august 2018, 12:25 Children views 6801

Alertă la o tabără din Ungheni. Autorităţile confirmă 16 cazuri de rujeolă la copii

16 copii din raionul Ceadîr-Lunga, care se odihneau într-o tabără din Ungheni, au fost confirmați că au rujeolă. 15 dintre ei nu erau vaccinați contra virusului.

Potrivit Centrului Naţional de Sănătate Publică, boala s-a răspîndit încă de la trei copii din tabără.

Amintim că rujeola este o boală extrem de contagioasă cu urmări serioase, care însă poate fi prevenită doar prin vaccinare.

De la începutul acestui an au fost confirmate peste 20 de cazuri de rujeolă. Asta după ce timp de trei ani, în Moldova nu a fost înregistrată nicio îmbolnăvire. Specialiştii susţin că cei mai mulţi pacienţi sînt copii, care s-au infectat în Ucraina.

Potrivit statisticilor, virusul se răspîndeşte şi în ţările vecine. În Ucraina, doar într-o săptămînă s-au îmbolnăvit 1.300 de persoane, iar de la începutul anului au fost înregistrate aproape 19.000 de cazuri.

Iar în România au fost înregistrate aproape 14.000 de cazuri de îmbolnăviri şi 55 de decese.

Source: publika.md

Keywords:

copii , rujeolă

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2483 locuitori

Hîrtopul Mare este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtopul Mic și Hîrtopul Mare. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 31 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2483 de oameni. Satul Hîrtopul Mare a fost menționat documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.