Go to section: Children
02 june 2016, 14:00 from 7 to 12 views 9442
Aplicația gratuită care învață copiii să recunoască formele abuzului
02 june 2016, 14:00 from 7 to 12 views 9442

Aplicația gratuită care învață copiii să recunoască formele abuzului

Astfel, prin intermediul acestei aplicații, copiii pot învăţa să recunoască diverse forme ale abuzului, să afle cum se pot comporta în situaţii riscante pentru ei şi să identifice persoane de încredere la care ar putea să se adreseze atunci când sunt în pericol (părinte, educator, învățător, profesor, psiholog școlar, asistent social, lucrător medical, polițist). Totodată, ea poate fi utilă şi pentru părinţi și cadre didactice, în abordarea cu cei mici a subiectelor mai delicate.

Aplicația „Provocările lui Dragoș" vine ca o reacție la multiplele cazuri de abuz asupra copiilor care se înregistrează în Moldova, unde violența încă mai este pe larg acceptată și practicată. Violența este atât de răspândită, încât ea nu se percepe ca abuz, iar cei afectați nu pot să o recunoască și să o raporteze.

Jocul interactiv presupune ca copilul să devină ghidul lui Dragoș și să facă faţă diverselor provocări precum diverse tipuri de violenţă, cum ar fi hărțuirea, indimidarea, violența fizică, emoţională sau sexuală, pe care le întâlnesc atât acasă, cât şi la școală sau la locul de joacă.

Aplicația „Provocările lui Dragoș" este inovativă pentru R epublica Moldova şi este destinată copiilor cu vârsta între 7 și 12 ani. Aceasta poate fi accesată gratuit pe site-ul CIDDC.

„Provocările lui Dragoș" a fost dezvoltată în cadrul programului „Promovarea practicilor parentale pozitive de disciplinare a copiilor", realizat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului, cu suportul Ministerului Educației și al Reprezentanţei UNICEF în Moldova.

Source: zugo.md

Keywords:

aplicatie , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
3036 locuitori

Vărvăreuca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vărvăreuca și Stîrceni. Satul Vărvăreuca este situat la o distanță de 3 km de orașul Florești și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3036 de oameni. Satul Vărvăreuca a fost atestat documentar la 12 aprilie 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.