04 january 2021, 11:40 Moldovan Diaspora views 3890
În parcul din apropierea Casei Naționalităților vor fi restaurate plăcuțele de lîngă copacii diasporei
04 january 2021, 11:40 Moldovan Diaspora views 3890

În parcul din apropierea Casei Naționalităților vor fi restaurate plăcuțele de lîngă copacii diasporei

În Chișinău, în parcul de lîngă Casei Naționalităților, vor fi restaurate plăcuțele de lîndă copacii de diferite specii plantați acolo de diasporă.

Despre acest lucru a scris pe o rețea de socializare președintele Adunării Popoarelor din Moldova, ex-directorul General al Biroului Relații Interetnice, Olga Goncearova, transmite Noi.md.

Ea a amintit că, în calitate de director general al Departamentului Relații Interetnice, în perioada 2004-2009, a implementat ideea plantării copacilor de către participanții la Congresele oamenilor din Republica Moldova care locuiesc peste hotare.

Delegații fiecărui Congres au plantat cîte un copac în parcul din spatele clădirii Casei Naționalităților de pe teritoriul Agenției pentru Relații Interetnice și lîngă fiecare dintre ei era o plăcuță corespunzătoare. Cu toate acestea, în prezent acestea au ajuns într-o stare deplorabilă. "Căutăm sponsori pentru a restabili plăcuțele și a crea un mini-parc. Vom pune totul în ordine", a scris Olga Goncearova.

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , parc , copac

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1837
Populația:
1122 locuitori

Slobozia-Chişcăreni este un sat din cadrul comunei Chişcăreni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 19 km de orașul Sîngerei și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1122 de oameni. Satul Slobozia-Chişcăreni a fost menționat documentar în anul 1837.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.