24 november 2020, 16:00 Moldovan Diaspora views 4581
Fenomenul diasporei
24 november 2020, 16:00 Moldovan Diaspora views 4581

Fenomenul diasporei

Exact cu o săptămînă în urmă a devenit cunoscut numele noului președinte al Moldovei. Factorii care au adus-o pe Maia Sandu la victorie sînt mulți. Unul dintre ei se numește diaspora.

În turul doi al alegerilor prezidențiale a votat un număr record de cetățeni ai Moldovei peste hotare - peste 262 de mii (pentru comparație-în primul tur această cifră era de 150 de mii). Dintre aceștia, 93% și-au dat votul pentru Maia Sandu.

Oamenii care se numesc diasporă au devenit o forță puternică care influențează în mare măsură viața politică a țării noastre.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , fenomen

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1455
Populația:
17757 locuitori

Căuşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Căuşeni. Situat în sud-estul Republicii Moldova la 83 km de Chișinău, oraşul este traversat de rîul Botna şi afluentul lui, Lunguţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 17757 de locuitori. Se presupune că prima atestare documentară a localităţii, datează din 1455. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.