Lasă să știe întreaga lume că în Moldova oamenii miros a Mîncare și Fericire (Video)

Lasă să știe întreaga lume că în Moldova oamenii miros a Mîncare și Fericire (Video)

Mîncarea moldovenească "Fîntîna", preparată din produse locale, a cîștigat la concursul moldovenesc al campaniei" Tourism&Gastronomy" cu suportul The Moldovan Investment Agency și va reprezenta Moldova printre cele 53 de state din Organizația Mondială a turismului.

Despre aceasta a relatat bucătarul-șef Dmitrii Petrenco, care a devenit Ambasadorul turistic al Moldovei în Organizația Mondială a Turismului prin felul său de mîncare "Fîntîna".

"Sînt sigur că gastronomia poate nu numai rezolva problema alimentației oamenilor, ci și multe alte probleme, cum ar fi cele sociale, de exemplu.

Sînt convins că dacă vom dezvolta bucătăria moldovenească și vom pune accent nu doar pe restaurantele italiene sau japoneze, turiștii vor veni la noi. Dar cel mai important e că datorită dezvoltării gastronomiei moldovenești și susținerii producătorilor și fermierilor locali, vom putea nu doar să atragem turiștii, ci să oprim plecarea locuitorilor noștri din sate și raioane, deoarece ei vor avea de lucru din contul cererii pentru produsele lor.

Cumpărați cel puțin o dată în loc de parmezan sau feta o bucată de brînză și veți putea ajuta deja pe cineva să rămînă acasă", a scris Dmitrii Petrenko pe pagina sa de socializare.

El a mulțumit echipei, care este mereu alături și gata pentru ideile sale nebunești (Ilie Petrenco, Alexandru Gubenco și Sașa Naghibina), talentatului operator Iurie Culiuc, care a filmat pe telefon prepararea mîncării "Fîntîna", precum și lui Andrei Iurkovski pentru fotografiile sale.

"Mai pe scurt, vă mulțumesc tuturor și mergem mai departe. Las să știe întreaga lume că în Moldova oamenii miros Mîncare și Fericire", a subliniat Dumitru Petrenco.

În același timp, vă reamintim că o informație unică despre mîncărurile și băuturile tradiționale moldovenești, istoria și cultura vinului în Moldova, tradiții și noutăți în alimentația moldovenilor, produse pentru sănătate, rețete culinare de sărbătoare, mănăstirești, bucate de post, rețete de conservare la borcan și secrete din bucătăria moldovenească pot fi găsite în secțiunea "Bucătărie" a proiectului moldovenii.md.

Source: noi.md

Keywords:

bucataria , bucatele

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1600
Populația:
2666 locuitori

Maramonovca este un sat şi comună din raionul Drochia. Maramonovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Drochia și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2666 de oameni. Satul Maramonovca a fost menționat documentar în anul 1600.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.