28 march 2020, 11:15 Moldovan Diaspora views 3243
Migranții moldoveni se întorc într-o coloană din 13 automobile
28 march 2020, 11:15 Moldovan Diaspora views 3243

Migranții moldoveni se întorc într-o coloană din 13 automobile

Din Belarus se întorc în Moldova 58 de cetățeni într-o coloană din 13 automobile.

Declarația a fost făcută de ambasadorul Moldovei în Belarus, Victor Sorocean, care a menționat că, prin strînsa legătură dintre ambasadele Republicii Moldova în Ucraina, Belarus, Lituania și MAE a Ucrainei, a fost format un convoi din 13 mașini, în care se află 58 de cetățeni moldoveni, veniți din diferite țări: Estonia, Letonia, Lituania, Franța, Germania, insulele Maldive, Sri Lanka. Și din Minsk, prin Ucraina, ei au fost trimiși în Moldova.

"Potrivit datelor noastre, ei au trecut frontiera Ucrainei. Noi am avertizat conducerea Poliției de frontieră din Moldova despre sosirea acestui grup de cetățeni moldoveni. Lucrăm în continuare", a scris Victor Sorocean.

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , Belarus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
473 locuitori

Sîrbeşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Satul Sîrbești este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 473 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sîrbești datează din anul 1786.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.