16 march 2021, 12:00 Moldovan Diaspora views 5463
Ghemul consular moldovenesc
16 march 2021, 12:00 Moldovan Diaspora views 5463

Ghemul consular moldovenesc

Greu de spus cum vor evolua pe viitor contactele dintre state, dar încă nu demult, grație dezvoltării pieței muncii și regimului fără vize, un număr mare de cetățeni moldoveni au plecat peste hotare.

Acolo muncesc, studiază, se odihnesc, se căsătoresc și nasc copii, după încercarea de a găsi "binele" departe de Patrie revin acasă pentru a o lua de la început. Peste hotare moldovenii trăiesc într-un ghem dens și foarte complicat de probleme: de ordin social, economic și, foarte important, psihologic. Odată și odată actualele măsuri de carantină vor expira, iar aceste probleme oricum vor trebui soluționate.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

consul , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1253 locuitori

Şolcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cureşniţa Nouă și Şolcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1253 de oameni. Satul Șolcani a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.