02 may 2020, 17:00 Moldovan Diaspora views 3852
Unii cetățeni ai Moldovei vor avea dreptul la obținerea urgentată a cetățeniei Federației Ruse
02 may 2020, 17:00 Moldovan Diaspora views 3852

Unii cetățeni ai Moldovei vor avea dreptul la obținerea urgentată a cetățeniei Federației Ruse

Duma de Stat a Federației Ruse a votat pentru extinderea cercului de persoane care au dreptul la obținerea accelerată a cetățeniei Federației Ruse. Legea intră în vigoare după 90 de zile de la publicare, transmite Noi.md.

În special, guvernul rus a propus acordarea cetățeniei ruse într-un mod simplificat tuturor străinilor ai căror copii au deja pașapoarte rusești și au ajuns la vîrsta de 18 ani.

După cum a explicat în cadrul ședinței viceministrului Afacerilor Interne al Federației Ruse, Igor Zubov, acum regula se referă doar la părinții incapabili de muncă cu copii adulți.

"Intrarea în vigoare a legii (acest lucru se va întîmpla după 90 de zile de la publicare) va crea condiții confortabile pentru reîntregire a familiilor, precum și va avea un impact pozitiv asupra pieței muncii din Rusia", a subliniat Igor Zubov.

Inovația, conform estimărilor Ministerului, va permite Rusiei să primească circa 50 de mii de cetățeni noi anual. "Și, în principiu, aceștia vor fi cadre cu experiență, calificate, după cum arată practica", a spus șeful adjunct al MAI al Federației Ruse.

Zubov a fost întrebat dacă nu cumva emigranții străini vor naște copii în Rusia cu scopul de a obține cetățenia.

Drept răspuns, viceministrul a subliniat faptul că Rusia are o atitudine destul de selectivă în ceea ce privește cetățenia. "Noi nu deschidem, așa cum spuneți, porțile oricui. Noi oferim o astfel de posibilitate, și dacă există circumstanțe care împiedică obținerea cetățeniei, persoana nu o va primi", a spus el.

Proiectul de lege menționează în mod special că copiii solicitantului de cetățenie trebuie să fie apți de muncă și să fi atins vîrsta majoratului. Aceasta este o măsură preventivă - pentru ca pașapoartele Federației Ruse să le primească acei străini care mențin relații de rudenie cu familia și copiii lor maturi.

Source: rg.ru

Keywords:

Rusia , cetatenie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
4856 locuitori

Sturzovca este un sat şi comună din raionul Glodeni. Sturzovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Glodeni și la 157 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4856 de oameni. Satul Sturzovca a fost menționat documentar în 1852 cu numele Sturzești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.