24 october 2019, 10:05 Moldovan Diaspora views 4234
Dodon s-a întîlnit cu diaspora moldovenească în Japonia
24 october 2019, 10:05 Moldovan Diaspora views 4234

Dodon s-a întîlnit cu diaspora moldovenească în Japonia

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul vizitei la Tokyo, s-a întîlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești în Japonia, transmite Noi.md.

Șeful statului a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare, că în cadrul dialogului cu conaționalii noștri a discutat despre problemele cu care ei se confruntă, a abordat subiecte de ordin economic, cultural, juridic, de cooperare cu mediul de afaceri etc.

Părțile au fost unanimi în opinia că deschiderea Ambasadei RM la Tokyo a facilitat accesul la serviciile consulare și menținerea legăturilor cu Patria.

"Ținînd cont de angajamentul noii guvernări de la Chișinău de a scoate Republica Moldova din impas, astăzi, mai mult ca niciodată, avem nevoie de susținerea și implicarea cetățenilor noștri, oriunde s-ar afla, a subliniat Igor Dodon. Președintele Republicii Moldova a menționat că colaborarea cu diaspora moldovenească rămîne a fi o prioritate a politicii interne și externe a statului nostru.

Actualmente, pe teritoriul Japoniei sînt stabiliți 156 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Source: noi.md

Keywords:

Igor Dodon , diaspora , Japonia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
69 locuitori

Tricolici este un sat din cadrul comunei Baccealia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Tricolici a fost întemeiat în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.