24 june 2019, 16:35 Moldovan Diaspora views 6060
Lista Ambasadorilor Republicii Moldova care urmează a fi rechemați (Doc)
24 june 2019, 16:35 Moldovan Diaspora views 6060

Lista Ambasadorilor Republicii Moldova care urmează a fi rechemați (Doc)

Recent, deputatul Lilian Carp a făcut o solicitare la Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene prin care cere documentele necesare în baza cărora s-a decis numirea a trei ambasadori: Iurie BODRUG (Polonia), Igor BOLBOCEANU (Turcia), și Eugen CARAS (Misiunea la UE).

Sesizarea vine în contextul în care termenul de activitate al celor trei ambasadori a depășit demult limita legală de 4 ani, unii dintre aflîndu-se în aceste misiuni chiar și 10 ani (cazul Ambasadorului Iurie Bodrug, BOLBOCEANU, etc). Astfel, s-au cerut explicații de ce se întîmplă acest lucru, precum și lista integrală a șefilor misiunilor diplomatice a căror termen a expirat sau expiră pe parcursul acestui an, transmite deschide.md.

Ministerul de Extene a venit și cu un răspuns la solicitarea încauză anexînd lista, precum și  menționînd că MAEIE vine cu propunerea către Guvern de rechemare, numire sau prelungire a termenului de șederere a ambasadorilor. Președintele Republicii Moldova semneaza decretele de numire și rechemare din funcție a șefilor misiunilor diplomatice. Șeful de stat nu poate numi sau rechema un ambasador dacă nu există un demers oficial al Ministrului Afacerilor Externe și Integrarii Europene, care este examinat si aprobat prin Hotărîre de guvern, ulterior aceasta fiind prezentată șefului de stat pentru a semna decretul respectiv.

Source: noi.md

Keywords:

ambasador , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1419
Populația:
8469 mii locuitori
Logo

Otaci este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina,  oraşul Otaci este situat la o distanţă de 260 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 8469 locuitori. Otaci este o veche localitate moldovenească, Stînca Vămii, din 1419 aici fiinţînd o vamă. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.