19 september 2018, 16:30 Moldovan Diaspora views 11262
O moldoveancă coase haine pentru soțiile celor mai bogați oameni din lume
19 september 2018, 16:30 Moldovan Diaspora views 11262

O moldoveancă coase haine pentru soțiile celor mai bogați oameni din lume

O tînără designer din Moldova îmbracă soții de milionari din toată lumea. Este povestea Anei Abrasoglu, originară din satul Brînzeni, Telenești, care deține o afacere de succes în Turcia, administrînd mai multe ateliere de creație.Totul a început de la o fustă cusută în debaraua bunicii, pe cînd avea doar 10 ani.

De cîteva luni, tînăra s-a mutat în Germania și vrea să se extindă pe piață europeană, transmite tv8.

Ana Abrasoglu are 31 de ani, iar de patru ani are o afacere de succes în domeniul modei la Istanbul. Pasiunea față de haine a moștenit-o de la tatăl său, inspirat, la rîndul lui, de mama sa, croitoreasă în sat. Prima fustă a croit-o la îndrumarea lui, în debaraua bunicii.

A studiat la facultatea de Contabilitate și Informatică din România și a lucrat, mai mulți ani, în calitate de manager financiar. Soarta, însă, a întors-o la pasiunea față de haine, după ce și-a întîlnit soțul și au hotărît să se mute în Istanbul.

Și-a continuat studiile la Academia de modă din Istanbul, unde a învățat crearea modelelor și ilustrațiile fashion. Între timp, tînăra moldoveancă și-a deschis un atelier.

Primele creații în atelierul din Istanbul au fost paltoanele, fustele, rochiile și puloverele.

În atelierele sale, tînără creează pălării, cămăși și rochii. Unele piese vestimentare încep de la 160 de euro. Pînă acum, designerul a îmbrăcat peste 1600 de clienți din întreaga lume. Printre ei se numără și soții de milionari, care vor rochii exclusiviste la comandă.

Pe lîngă ateliere, tînăra are și două magazine on-line, iar profiturile, ce se ridică la mii de euro, le reinvestește, deocamdată, în afacere.

În atelierele moldovencei lucrează angajați din Iran, Germania, Ucraina, Africa de Sus și Turcia. Planurile Anei nu se opresc aici. Astfel că, la anul, femeia de afaceri intenționează să deschidă un atelier și la Dusseldorf.

Source: noi.md

Keywords:

designer , haine , moldoveanca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
231 locuitori

Beleuți este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de locuitori. Satul Beleuți a fost menționat documentar în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.