Go to section: Nature and tourism
11 march 2020, 11:30 Nature and tourism views 2633
Verificat: Poți intra în Ucraina din Moldova fără test și fără carantină!
11 march 2020, 11:30 Nature and tourism views 2633

Verificat: Poți intra în Ucraina din Moldova fără test și fără carantină!

Drumul spre Ucraina pentru locuitorii Moldovei este acum practic liber, iar în țara vecină poți ajunge cu ușurință fără testul la coronavirus și fără carantina necesară anterior, dar cu deținerea asigurării ucrainene pentru coronavirus, care poate fi cumpărată online pe teritoriul țării noastre sau deja la hotar.

De acest lucru s-a convins unul dintre cititorii portalului Noi.md care, după ce a aflat despre simplificarea condițiilor de intrare în Ucraina pe site-ul nostru, a decis să meargă în țara vecină.

El a împărtășit informații plăcute despre faptul că, de fapt, în Ucraina poți ajunge acum fără un test pentru coronavirus și fără carantină, dar trebuie doar să cumperi o asigurare ucraineană pentru COVID-19.

Bărbatul a mulțumit portalului Noi.md pentru publicarea informațiilor actuale privind modificarea condițiilor de intrare și ieșire în diferite țări în condiții de COVID-19, care sînt foarte utile.

El a menționat că informația publicată pe site privind facilitarea condițiilor de intrare a cetățenilor Moldovei în Ucraina i-a fost confirmată prin telefon atît la frontiera moldovenească, cît și de șoferii de microbuze la autogara de Nord, menționînd că este posibil de intrat în țara vecină fără carantină și fără testul la coronavirus.

Bărbatul a recunoscut că la frontieră a fost un pic înspăimîntător din cauza neștirii, deoarece au fost cazuri cînd anterior, autoritățile ucrainene au publicat o informație oficială, iar grănicerii ucraineni s-au condus după alte reglementări de-ale sale interne, și a existat probleme la intrarea în țară.

"Dar în cele din urmă totul a mers bine! Și vameșii moldoveni și ucraineni au fost foarte amabili. Desigur, au verificat bagajele, dar în rest a fost bine. Toți zîmbeau. A fost grozav! Hotarul l-am trecut foarte repede și tot drumul de la Chișinău la Odesa a durat 4 ore și l-am depășit fără probleme. Mă aflu deja în Odesa, fără carantină, mă plimb prin oraș, voi merge la mare!", a spus cititorul vesel.

El a spus că a cumpărat asigurarea la frontieră și acest lucru se face foarte ușor.

"Șoferii microbuzelor chiar înainte de plecarea autobuzului din Chișinău au fotografiat pașaportul și au expediat aceste date și fotografii companiei de asigurări. Cînd am ajuns la graniță, aplicația m-a informat deja că am asigurare. Și după trecerea frontierei, am primit certificatul de asigurare pentru coronavirus. Dar puteți să-l cumpărați online, pe teritoriul Moldovei. Telefonul cu datele de cumpărare a asigurării îl prezinți vameșului și acolo este scris că asigurarea a fost cumpărată, iar în baza acestui fapt cetățenii Moldovei pot intra în Ucraina", a subliniat cititorul portalului Noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

Ucraina , calatorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
166 locuitori

Maiovca este un sat din cadrul comunei Ocniţa, raionul Ocniţa. Satul Maiovca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 166 de oameni. Localitatea Maiovca a fost întemeiată în anul 1911 cu denumirea Slobodca Vălcineţ.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.