Go to section: Nature and tourism
09 november 2020, 14:00 Tourism in Moldova views 4141
Muzeul Țăranului - Casa Mare, noul obiectiv turistic din R. Moldova (Foto)
09 november 2020, 14:00 Tourism in Moldova views 4141

Muzeul Țăranului - Casa Mare, noul obiectiv turistic din R. Moldova (Foto)

Satele Moldovei continuă să renască, datorită oamenilor cu inimă mare.

Aflat într-o „expediție” din țară, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova, Ion Ștefăniță, a descoperit și a readus la viață un adevărat patrimoniu cultural.

Oricine ajunge acum în satul Molovata Nouă, poate vizita Muzeul Țăranului - Casa Mare, un loc care te întoarce în trecut, la tradițiile frumoase lăsate din strămoși.

Chiar dacă mai e mult de lucru, Ion Ștefăniță spune că, avînd „multă dragoste față de această țară, față de acest sat, și acest patrimoniu cultural pe care l-am moștenit, toate pot fi realizate, dacă domină motivația și voința de a schimba lucrurile”.

„Țin să mulțumesc tuturor care s-au implicat, donatori, jurnaliști și artiști, noii prieteni ai proiectului care au intrat în clacă, Vă doresc sănătate, pace, toate bune, iar - Renașterea satelor Moldovei o facem împreună”, scrie Ștefăniță pe pagina sa de Facebook.

Source: noi.md

Keywords:

turism , muzeu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
2125 locuitori

Andruşul de Jos este un sat şi comună din raionul Cahul. Andruşul de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cahul și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2125 de oameni. Satul Andruşul de Jos a fost menționat documentar în anul 1459.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.