Go to section: Nature and tourism
31 july 2020, 12:30 Nature and tourism views 4212
România a permis tranzitul către Bulgaria
31 july 2020, 12:30 Nature and tourism views 4212

România a permis tranzitul către Bulgaria

România le-a permis cetățenilor Moldovei care merg în Bulgaria să tranziteze țara la prezentarea testului negativ PCR la COVID-19 și a documentelor ce confirmă scopul aflării în Bulgaria.

Despre aceasta a anunțat Ambasada Republicii Moldova la București, salutînd decizia autorităților bulgare, reglementată prin Ordinul PD-01-438 din 28.07.2020 al Ministerului Sănătății al Republicii Bulgaria, privind permiterea intrării cetățenilor Republicii Moldova în Republica Bulgaria, începînd cu 28 iulie 2020, la prezentarea testului PCR la COVID-19 în limba engleză, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Bulgaria.

Ambasada a menționat că pentru tranzitarea teritoriului României, cetățenii Republicii Moldova vor prezenta autorităților de frontieră ale României documentele confirmative privind scopul șederii în Bulgaria (rezervarea la hotel), asigurarea medicală, rezultatele testului sus-menționat și documentele respective de călătorie. Ambasada a menționat că tranzitul nu trebuie să depășească 36 de ore.

În acest sens, Ambasada a recomandat ca tranzitul să fie efectuat pe culoarul de tranzit aprobat de autoritățile române pentru transportul rutier: Leușeni, Albița, Tecuci, Focșani, Buzău, București, Giurgiu, Ruse. Informații adiționale privind culoarele de tranzit sunt disponibile accesând linkul: www.politiadefrontiera.ro.

Ambasada Republicii Moldova la București a reamintit că rămîne suspendată temporar, total sau parțial, activitatea prin următoarele puncte de trecere a frontierei de stat romano-bulgare: Negru Vodă, județul Constanța; Lipnița, județul Constanța; Dobromir, județul Constanța; Zimnicea, județul Teleorman; Turnu Măgurele, județul Teleorman; Bechet, județul Dolj (cu excepția traficului de marfă).

 

Source: noi.md

Keywords:

Bulgaria , Romania , calatorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1651
Populația:
1185 locuitori

Temeleuţi este un sat şi comună din raionul Floreşti. Localitatea Temeleuţi este situată la distanța de 28 km de orașul Florești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1185 de oameni. Satul Temeleuți este menționat documentar în anul 1651.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.