Go to section: Nature and tourism
19 may 2020, 15:00 Nature and tourism views 3911
Europa vrea să-şi deschidă frontierele interne pentru turism
19 may 2020, 15:00 Nature and tourism views 3911

Europa vrea să-şi deschidă frontierele interne pentru turism

Europa doreşte să-şi deschidă frontierele interne pentru turism pînă la începerea verii, au anunţat luni miniştrii de externe din 11 state membre ale Uniunii Europene.

Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a discutat cu omologii săi din Spania, Italia, Austria, Grecia, Croaţia, Portugalia, Malta, Slovenia, Cipru şi Bulgaria – toate destinaţii populare pentru germani – prin sistem de videoconferinţă în legătură cu ridicarea progresivă a restricţiilor impuse pentru a limita răspîndirea noului coronavirus, scrie Agerpres.

Restricţiile de călătorie au stopat în mare parte libertatea de circulaţie de care se bucură în mod normal cetăţenii UE. Acum, deplasările transfrontaliere vor fi reluate în etape de statele membre, pe baza ratelor de transmitere a coronavirusului, într-o manieră coordonată.

În prezent, în Germania este în vigoare o avertizare de călătorie care expiră la 14 iunie. Maas a afirmat că va ridica ridica această avertizare pentru ţările europene şi va oferi fiecărui stat vizat orientări privind riscurile infectării cu SARS-CoV-2 pentru călători.

Italia, una dintre ţările cele mai afectate de pandemie, va primi din nou cetăţeni din alte ţări ale spaţiului Schengen începînd din 3 iunie.

Aceste discuţii se bazează pe liniile orientative prezentate în urmă cu cîteva zile de Comisia Europeană în vederea relansării activităţilor turistice afectate de criza cauzată de COVID-19.

Source: tv8.md

Keywords:

turism , Europa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1749
Populația:
1211 locuitori

Țîbuleuca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Țîbuleuca alcătuia 1211 de oameni în anul 2011. Satul Țîbuleuca a fost menționat documentar în anul 1749.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.