Go to section: Nature and tourism
25 september 2018, 17:41 Nature and tourism views 8223
Secretar de stat: Regimul liberalizat de vize cu UE nu este supus niciunui risc
25 september 2018, 17:41 Nature and tourism views 8223

Secretar de stat: Regimul liberalizat de vize cu UE nu este supus niciunui risc

Regimul liberalizat de vize de care beneficiază Republica Moldova în raport cu Uniunea Europeană nu este supus niciunui factor de risc. Declarația a fost făcută de Daniela Morari, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în cadrul emisiunii „Punctul pe azi" de la postul de televiziune TVR Moldova.

„Nu cred că există vreun indicator pentru îngrijorare. Noi avem aceeași rată de refuz și aceeași rată de ședere ilegală – 0,3, 0,5 – așa cum a fost și în anul 2014. Avem o rată mai mică chiar și decît țările Balcanilor occidentali, fără a mai vorbi de Georgia și Ucraina", a spus Daniela Morari.

Referindu-se la raportul alternativ de monitorizare a implementării Acordului de Asociere al Republicii Moldova cu UE, Iulian Groza, directorul Institutului de Politici și Reforme Europene, a declarat că în prima jumătate a anului curent s-a înregistrat un progres foarte redus în realizarea măsurilor, iar în comparație cu anul trecut se atestă un anumit declin. „Ceea ce a tras în jos aprecierea noastră, în mare parte, ține de contextul general care ține de funcționarea instituțiilor democratice, dialogul politic, valorificarea asistenței din partea Uniunii Europene", a afirmat Iulian Groza.

Source: ipn.md

Keywords:

UE , viza

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
1 locuitor

Odaia este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 17 km de orașul Șoldănești și la 128 km de Chișinău. Localitatea a fost întemeiată la 1 ianuarie 1955. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1 om.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.