Go to section: Nature and tourism
05 february 2012, 14:35 Nature and tourism views 8222
05 february 2012, 14:35 Nature and tourism views 8222

În acest weekend, Luna se va afla la cea mai mică distanţă de Pămînt

În weekendul care vine, Luna se va afla la cea mai mică distanţă faţă de Pămînt (perigeu), astfel că va părea mult mai mare, scrie Daily Mail.

Efectul vizual este impresionant, astfel născîndu-se numele de “Superlună”, dar există şi consecinţe negative: nivelul mareelor ar putea creşte cu pînă la 42%.

Luna se va afla la cea mai apropiată distanţă de Pămînt sîmbătă, începînd cu ora 18:35, cînd va fi cu 16% mai strălucitoare ca de obicei.

Daily Mail scrie că distanţa Lunii faţă de Pămînt variază deoarece orbita satelitului nostru natural este ovală. Distanţa între perigeu şi apogeu (cînd Luna este cel mai departe de Pămînt) este de aproximativ 50.000 de kilometri. Cînd se află la perigeu, Luna este cu 14-30% mai strălucitoare decît în celelalte faze.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1051 locuitori

Hlina este un sat şi comună din raionul Briceni. Hlina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanță de 18 km de orașul Briceni, la 10 km de stația de cale ferată Lipcani și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1051 de oameni. Satul Hlina a fost întemeiat la începutul secolului al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.