Go to section: Nature and tourism
06 july 2018, 17:00 Nature and tourism views 11813
Meteorologii au prelungit Codul Galben de pericol excepţional de incendiu
06 july 2018, 17:00 Nature and tourism views 11813

Meteorologii au prelungit Codul Galben de pericol excepţional de incendiu

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit astăzi pînă pe 13 iunie Codul Galben de pericol excepţional de incendiu şi a lăsat în vigoare pînă la 11 iunie Cod Galben de secetă hidrologică.

Conform meteorologilor, pînă pe 13 iunie, pe întreg teritoriul ţării se va menţine pericol excepţional de incendiu de clasa V, cu caracter natural, şi ameninţare de incendiu a fâşiilor forestiere şi culturilor agricole. Totodată, din lipsă de precipitaţii rămâne în vigoare Codul Galben de secetă hidrologică. În context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a solicitat populaţiei şi mai ales agenţilor economici să consume raţional resursele de apă.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, de asemenea, a atenţionat populaţia asupra respectării regulilor antiincendiare. Pompierii au solicitat cetăţenilor să nu aprindă vegetaţia uscată şi resturile menajere, să evite aprinderea rugurilor şi a miriştilor. În acelaşi timp, salvatorii au cerut ca în caz de incendiu, fie şi aparent neînsemnat, să fie alertat Serviciul 112, deoarece în condiţii de umiditate redusă focul se poate răspîndi cu repeziciune.

Totodată, în cazul în care în păduri sau teritorii adiacente vor fi observate situaţii ieşite din comun, specialiştii Agenţiei "Moldsilva" roagă să fie contactați la linia fierbinte 022 211 311.

Source: moldpres.md

Keywords:

Cod Galben , incendiu , meteo

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
7430 locuitori

Peresecina este un sat şi comună din raionul Orhei. Peresecina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume amplasat intr-o regiune colinară şi de şes, pe rîul Ichel, de-a lungul şoselei dintre Orhei şi Chișinău. Distanţa pînă la Chișinău este de 28 km, până la Orhei 18 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 7430 de oameni. Prima atestate documentară a satului datează din 4 mai 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.