Go to section: Nature and tourism
13 may 2018, 13:00 Nature and tourism views 14368
A fost permis pescuitul de scrumbie şi rizeafcă
13 may 2018, 13:00 Nature and tourism views 14368

A fost permis pescuitul de scrumbie şi rizeafcă

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM) a permis de astăzi pescuitul la scrumbie de Dunăre şi rizeafcă (specie de scrumbie care trăiește în Marea Neagră, de unde migrează în Dunăre pentru reproducere și hrană), pe cursul inferior al fluviului Nistru, de la satul Palanca, raionul Ştefan Vodă, şi până la barajul Centralei hidroelectrice Dubăsari, precum şi pe braţul Turunciuc, transmite MOLDPRES.

Conform unui ordin al ministerului, pescarii au voie să pescuiască doar aceste două specii de peşte. În restul bazinelor acvatice din ţară, rămâne în vigoare regimul de prohibiţie, valabil până la finele lunii iunie.

În perioada de prohibiţie se interzice orice gen de pescuit, cu excepţia pescuitului în scop ştiinţific. Interdicția nu se aplică bazinelor acvatice private. Interzicerea pescuitului se operează în fiecare an şi are scopul de a asigura condiţii optime pentru reproducerea, protecţia, restabilirea şi conservarea resurselor biologice acvatice.

Solicitate de MOLDPRES, surse de la Serviciul Piscicol al MADRM au menţionat că angajaţii instituţiei vor supraveghea respectarea regimului de prohibiţie. Pentru încălcarea acestuia sunt prevăzute sancțiuni care, în funcţie de gravitate, pot fi atât administrative, cât şi penale. Amenzile sunt stipulate în articolul 114 al Codului Contravenţional şi pot varia între 6-12 unităţi contravenţionale pentru persoane fizice.

Conform surselor citate, cele mai solicitate specii pentru pescuit în ţara noastră sunt sângerul, plătica, roşioara, scrumbia de Dunăre, carpul, somnul ş.a.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

pescuit , pesti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
1072 locuitori

Şamalia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Şamalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cantemir și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1072 de oameni. Satul Şamalia a fost menționat documentar în anul 1794.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.