Go to section: Nature and tourism
13 may 2018, 11:00 Nature and tourism views 15152
Moldova,
13 may 2018, 11:00 Nature and tourism views 15152

Moldova, "asaltată" de pelicani

Pe lacul Beleu, din sudul Moldovei, au revenit pelicanii. Turiștii pot admira pelicanii în toată splendoarea în rezervația științifică „Prutul de Jos”.

Aceștia se pot caza în corturi pe malul lacului, pentru că rezervația nu are o infrastructură modernă. 

Lacul Beleu se întinde pe o suprafață de 904 hectare și găzduiește peste 500 de lebede și 5000 de pelicani.

Hotarele rezervației se mărginesc la apus cu rîul Prut, iar la răsărit cu pantele Prutului din apropierea localității Slobozia Mare. 

Pe teritoriul rezervației pot fi întîlnite specii rare de mamifere: vidra, hermelina și nurca europeană. Rezervația, însă, nu dispune de infrastructura necesară pentru cazarea turiștilor.

Totuși, administrația a amenajat o zonă specială pentru camping. Costul unei nopți este de 120 lei, care include și excursia cu barca pe apă. 

Rezervația a fost creată la 23 aprilie 1991 în scopul ocrotirii florei și faunei din lacul Beleu și a luncilor inundabile din împrejurimi.

Source: tv8.md

Keywords:

pelican , pasari , lacuri , natura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
905 locuitori

Brăila este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.23 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 1.97 km. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 905 oameni. Satul Brăila a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.